Kaj delamo?

Podjetje ART-GLAS, d. o. o., je sinonim za kakovost, inovativnost in sodoben design v svetu steklarstva. Projektiramo in izdelujemo dekorativne in laboratorijske izdelke iz borosilikatnega stekla.

Smo inovatorji v industriji: znanja iz steklopihaštva združujemo z inženirskimi in projektantskimi izkušnjami. Razvijamo tehnologije in nadgrajujemo tehnike obdelave stekla, kar nam omogoča strankam zagotoviti izvedbo tudi zahtevnih oblik. Sodelujemo od ideje do razvoja in izdelave zahtevnih produktov ter pri rešitvah po meri in željah strank.

STORITVE, KI JIH IZVAJAMO

Pihanje stekla

Dizajn in oblika izdelkov iz stekla sta poleg kakovosti glavni faktor, ki vpliva na nakup. Delamo z vnaprej izdelanimi cevmi različnih premerov in debelin, ki jih kasneje na stružnicah za steklo vpihamo do želenih oblik in velikosti...
Preberi več

Peskanje stekla

Pri razsvetljavi prostorov je velikokrat potrebna difuzija izvora svetlobe. V ta namen izdelke na poljubnih predelih peskamo. Tehnika, ki jo uporabljamo, nam omogoča v izdelek vnesti razne napise in logotipe po željah strank....
Preberi več

Razrez steklenih cevi

Pri obdelavi oblik steklo tudi režemo. Izvajamo razrez z diamantno žago ali s termošokom. Pri razrezu z diamantno žago so glavne prednosti natančna obdelava, možnost reza pod različnimi koti in na različnih mestih....
Preberi več

Brušenje stekla

Po razrezu cevi navadno brusimo, da odpravimo ostre robove, ali jih poljubno zaključimo. Z diamantnimi svedri in s posebnimi napravami v steklo vrtamo luknje in zareze za napeljavo ali montažo elementov...
Preberi več

Zakaj borosilikatno steklo

Pri izdelkih v celoti uporabljamo borosilikatno steklo. To ni navadno steklo. Kakovostna površina, čistost, vrhunski videz in možnost oblikovanja poljubne oblike dajejo borosilikatnemu steklu prednost pri izdelavi vrhunskih izdelkov....
Preberi več

KAKO DELAMO?

Pri razvoju in izdelavi uporabljamo inženirski pristop.
Zakaj tak pristop?
- Svetovanje pri izbiri oblik in dodelavi po vaših željah,
- damo vam garancijo na serijsko natančnost in konsistentnost izdelave tudi zahtevnih oblik stekla,
- inženirske rešitve omogočajo izdelavo kompleksnih oblik in izdelkov premera več kot 600 mm,
- vzorce vam izdelamo v manj kot 30. dneh,
- fleksibilnost pri izdelavi manjših serij.
01.

Ideja

Posredujete nam svojo idejo za izdelek, ki ga želite (razsvetljava, dekorativni elementi, steklenice, kozarci, svečniki, epruvete itd.). Če že imate skico izdelka, jo priložite.
02.

Posvet S stranko

Dogovorimo se za sestanek, kjer nam predstavite svojo idejo. Glavna prednost posveta z stranko je predstavitev vseh tehničnih možnosti izvedbe. Predstavimo vam možne oblike, opcije varjenja različnih kosov skupaj, možnosti zaključkov površine in vse detajle, ki lahko vplivajo na izvedbo vaše ideje. Glede na vaše želje in smernice vam svetujemo, kako bi bil izdelek videti in vam tudi izdelamo brezplačno skico.
03.

Tehnična risba s tolerancami

Po definiranju dokončne oblike izdelka (skice) vam pripravimo tehnično risbo (3D model), kjer so pregledne vse pomembne mere in njihove tolerance. Te tolerance se upoštevajo pri pregledu končnih izdelkov in so za vas zagotovilo za kakovostno in natančno izvedbo. Na izdelavo izdelkov po tehnični risbi s tolerancami dajemo garancijo. To je prav tako podlaga za ponovno izdelavo identičnih izdelkov znotraj toleranc tudi več let po prvi seriji.
04.

Posebne inženirske rešitve

S tradicionalnim pihanjem in napravami bi bilo veliko izdelkov neizvedljivih. V našem podjetju smo v zadnjih letih razvili posebne tehnologije in tehnike pihanja ter preoblikovanja, ki omogočijo, da je veliko zahtevnih izdelkov izvedljivih.

To so npr. kompleksne oblike, udrtine, veliki premeri izdelkov (več kot 600 mm), visoka čistoča, visoka natančnost in ponovljivost vseh naštetih lastnosti pri vseh izdelkih.
05.

Izdelava vzorcev/serije

Omogočamo izdelavo vzorcev v roku 3–4 tednov, kar nas po hitrosti izvedbe uvršča v sam vrh industrije. Po izdelavi prvih vzorcev in serije vam seveda omogočimo spremembe, vse dokler ne najdemo optimalne rešitve za vas.

Rešitve ponujamo partnerjem iz različnih industrij:

premium razsvetljava,
dekorativni elementi za interier,
steklenice, kozarci in ostala oprema za gostinstvo,
laboratorijske posode za uporabo v kemijskih procesih in farmacevtski industriji,
merilniki za tekočine.

Naši izdelki so prepoznani po:

kakovosti in čistosti stekla,
natančni izvedbi zahtevnih oblik in dimenzij,
nadzoru vsakega posameznega izdelka,
konsistentnosti izvedbe vsake serije.

Imaš v mislih projekt?

ZAČNIMO S PROJEKTOM

Kontaktiraj Nas
menucheckmark-circle
sl_SI